Wandelen

In het voorjaar is dit deel van Sardinië, de Baronia, op haar mooist en een ideale periode om te wandelen. De prachtige velden en valleien staan in bloei en vormen een fel contrast met de strak blauwe hemel. Er zijn diverse routes van verschillende lengte en zwaarte: langs de kust, door de bergen en door het binnenland.
In de zomermaanden gaan we in verband met de hoge temperaturen vroeg op pad. Zo heb je ook nog voldoende tijd om te relaxen, te zonnen, zwemmen, snorkelen, zeilen, surfen of een boek te lezen in een hangmat bij het zwembad, of op het strand.

wandelen 1-amfibie-treks-vancanze-sardinie

Wandelen – Individueel

Het prachtige eiland Sardinië is een heerlijke locatie voor een wandelvakantie. Je verblijft bij Amfibie Treks op basis van volpension en je kunt in een week 3 begeleide wandelingen maken.

De wandelingen zijn op maandag, woensdag en vrijdag en je kunt kiezen om je op te geven voor 3 wandelingen of bijvoorbeeld voor 1 losse wandeling.

 

Om je vermoeide lichaam te verzorgen kun je na het wandelen een heerlijke massage boeken of ontspannen in een hangmat, het zwembad of de jacuzzi.
Periode: gehele seizoen
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Prijzen

  • € 55,00 voor 3 wandelingen (vooraf en ter plaatse te boeken)
  • € 20,00 per begeleide wandeltocht (ter plaatse te boeken)

wandelen 2-amfibie-treks-vancanze-sardinie

Wandelen – Groepsreizen voor alleengaanden

In het voor- en najaar organiseert Amfibie Treks compleet verzorgde wandel-strand-relax vakanties voor alleengaanden. Tijdens deze single vakanties zijn 3 afwisselende wandeltochten inbegrepen.

Geniet van de prachtige natuur, ruik de geur van kruiden en pijnbomen gedurende de wandeltochten in het voor- en naseizoen. Om je lichaam helemaal te laten ontspannen ziin er 2 ontspannen massages in een speciaal ingerichte massage hut inbegrepen.

Aankomstdata: 22 april, 20 mei, 10 juni, 26 augustus, 2 september en 9 september. Wil je langer dan een week komen, dan kun je natuurlijk extra dagen bij boeken. Hulp nodig bij het vinden en boeken van een passende vlucht? Neem dan even contact met ons op.

Leeftijden: van ca. 23 t/m 59 jaar
Prijs: v.a. € 480,00 per persoon

Inclusief: verblijf in een standaard plus tent: een standaard tent die uitgerust is voor 1 persoon met bed, matras, beddengoed, stoel, verlichting, volpension, 3 begeleide wandelingen, binnenlandexcursie en 2 massages, gebruik kano’s, bodyboards en snorkelmateriaal, enthousiaste begeleiding bij de activiteiten en clubkaart. Vrijblijvend deelname aan de yoga.

Voorbeelden van wandelingen

1) Fruit Route (Mont Albo = Siniscola) Duur: ca. 3,5 – 4 uur
De wandeling begint aan de noordkant van Mont Albo. We lopen naar beneden richting Siniscola. Het eerste stuk is een ruig landschap, waar we lavendel en rozemarijn in het voorjaar in bloei zien staan. In de verte zien we Siniscola liggen. We volgen het pad door een bos en langs een oude kalkoven naar beneden. Tot slot wandelen we aan de voet van Mont Albo, door een boeren gebied waar verschillende fruit- en notenbomen staan, naar Siniscola. Voordat we opgehaald worden genieten we op een terrasje nog even van een echte Italiaanse cappucino.

2) Biderosa – Berchida Duur: ca. 3,5 uur
Ten zuiden van Capo Comino ligt het het natuurgebied Biderosa. Hier vandaan begint de wandeling richting het noorden naar Berchida. Het eerste deel gaat door een bosrijke omgeving, langs een meertje richting een uitkijkpost. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de zee en de omgeving van Biderosa en Berchida. Daarna wandelen we langs de kust, over het strand richting Berchida, waar we door onze chauffeur worden opgehaald bij de ‘kabouterbar‘.

3) Monte Senes Duur: ca. 3,5 uur
Een wandeltocht over de bergtoppen van de Monte Senes in de buurt van Irgoli. We lopen op een hoogte van 850 meter met een prachtige uitzichten over de Golfo di Orosei en de Monte Albo. Het brede gravelpad gaat over in smallere geitenpaadjes en uiteindelijk komen we bij de Pirastru Tortu, de Sardijnse perenboom, waar we een langere stop houden en genieten van de geluiden van de natuur. Voor deze wandeling is een redelijke fysieke conditie vereist. Het laatste deel van de wandeling gaat over een breder pad, bergafwaarts naar het punt waar we zijn begonnen. Tijdens deze wandeltocht hebben we de kans om geiten, koeien en wilde paarden tegen te komen.

De hierboven beschreven wandeltochten zijn een greep uit de diverse wandelroutes die Amfibie Treks aanbiedt. Voor alle wandelingen geldt dat je over goede wandelschoenen moet beschikken en een redelijke conditie is voor alle tochten aanbevolen.


Amfibie Treks Outdoor

Bekijk een van onze filmpjes.

ONLINE BOEKEN