Mountainbiken

Tijdens het mountainbiken beleef je de prachtige natuur en landschappen van Sardinië op een unieke wijze. De lengte en zwaarte variëren van een eenvoudige fietstocht tot een pittige mountainbiketocht over kleine binnenweggetjes met steile klimmen en passages door riviertjes.

Voor de deelnemers is een kwalitatief goede mountainbike en een fietshelm beschikbaar. Enige ervaring met mountainbiken is wenselijk en een redelijke conditie is vereist. In de zomermaanden gaan we in verband met de hoge temperaturen vroeg op pad.

mountainbiken 1-amfibie-treks-vancanze-sardinie

Mountainbiken – Individueel

Je verblijft bij Amfibie Treks op basis van volpension en je kunt in een week 3 begeleide mountainbike-tochten maken.

De mountainbike-tochten zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag en je kunt kiezen om je op te geven voor 3 tochten of bijvoorbeeld voor 1 losse tocht.

Om je vermoeide lichaam te verzorgen kun je na de mountainbike-tocht een heerlijke massage boeken of ontspannen in een hangmat, het zwembad of de jacuzzi.
Periode: gehele seizoen
Leeftijd: vanaf 14 jaar (minimum lengte 1.6 m)

Prijzen

  • € 30,00 per begeleide mountainbiketocht (ter plaatse boeken en betalen)
  • € 85,00 voor 3 begeleide mountainbiketochten (vooraf en ter plaatse te boeken)

Zelf meenemen: fietsbroek, stevige sportschoenen, fietshandschoentjes en bidon

Groepsreizen voor alleengaanden

In het voor- en najaar organiseert Amfibie Treks compleet verzorgde actief-strand-relax vakanties. Tijdens deze vakanties zijn een wandeling, een mountainbiketocht, een watersportdag met zeilen, surfen en catamaranzeilen, een binnenlandexcursie en één massage inbegrepen. Geniet van de prachtige natuur, ruik de geur van kruiden en pijnbomen gedurende fietstochten in het voor- en naseizoen.

Om je lichaam helemaal te laten ontspannen krijg je 1 x per week een ontspannen massage in een speciaal ingerichte massage hut.

Aankomstdata: 22 april, 20 mei, 10 juni, 17 juni en 24 juni, 19 en 26 augustus, 2 en 9 september. Wil je langer dan een week komen, dan kun je natuurlijk extra dagen bij boeken. Hulp nodig bij het vinden en boeken van een passende vlucht ? Neem dan even contact met ons op.
Leeftijden: van ca. 23 jaar

Prijs: v.a. € 480,00 per persoon

Inclusief: verblijf in een standaard plus tent: een standaard tent uitgerust is voor 1 persoon met bed, matras, beddengoed, stoel, verlichting, volpension, 1 begeleide wandeling, 1 begeleide mountainbiketocht, een binnelandexcursie en 1 massage, gebruik kano’s, bodyboards en snorkelmateriaal, enthousiaste begeleiding en clubkaart. Vrijblijvend deelname aan de yoga.

Voorbeelden van Mountainbike-tochten

A. Mandras – Berchida – Capo Comino – Mandras Duur: ca. 3 uur ca.
Afstand: ca. 35km
Niveau: middel

Vanuit de camping fietsen we over een onverharde weg langs het strand richting Capo Comino. De gravelweggetjes door het binnenland brengen ons vervolgens richting Irgoli, waar we na een paar kilometer de onverharde binnenweg richting Berchida inslaan. Hier wordt het klimmen beloond met een paar mooie afdalingen. Tijd voor een pauze halverwege bij het pittoreske barretje van Berchida. Hier genieten we van een lekker verfrissend drankje en vullen we ons water bij. Vervolgens fietsen we langs de kust richting Capo Comino. We komen langs de vuurtoren van Capo Comino en rijden langs de kust weer terug naar de camping.

B. Mandras – Santa Lucia – Posada – La Caletta – Mandras Duur: ca. 3,5 uur
Afstand: ca. 35 k
m
Niveau: licht

Via het bospad langs de kust rijden we naar Santa Lucia, van waaruit we een stukje over de asfaltweg gaan om vervolgens een binnendoorweg richting Posada te rijden. Bij Posada rijden we door een agrarisch gebied met moestuinen en langs een binnenmeer. Al snel krijgen we uitzicht op het oude Posada met zijn karakteristieke Castello delle Fave dat hoog op de heuvel voor ons verschijnt. We rijden om Posada heen om vervolgens de oude binnenstad binnen in te gaan. In een barretje genieten we van het uitzicht over de omliggende omgeving onder het genot van een verfrissend drankje. Te voet verkennen de smalle straatjes om vervolgens weer op de mountainbikes te stappen. Via La Caletta rijden we weer terug naar de camping.

C. Mandras – Berchida – Biderosa – Mandras Duur: ca. 4,0 uur
Afstand ca. 42 km
Niveau: pittig

Vanuit de camping fietsen we over een onverharde weg langs het strand richting Capo Comino. Na de vuurtoren gaan we de onverharde wegen op langs de kust richting Berchida. Bij het strand van Berchida treffen we een barretje aan om ons water bij te vullen en na een korte stop en een blik op 1 van de mooiste stranden van Sardinië vervolgen we onze route. Het onverharde pad brengt ons naar het natuurpark Biderosa, een beschermd bosgebied met een prachtig binnenmeer waar we omheen fietsen. De heuvels gaan op en af en we zijn toe aan een wat langere stop om even te genieten van een drankje. Via de asfaltweg rijden we wer terug naar de camping. Indien men nog energie over heeft kunnen we de route verlengen met nog een extra stukje uitdaging door de heuvels van het binnenland over een onverharde weg.


Amfibie Treks Outdoor

Bekijk een van onze filmpjes.

ONLINE BOEKEN