Canyoning en Caving

Canyoning in de canyon van Riu Piturisconi – San Teodoro

Na een transfer van 50 minuten, waarvan de laatste 25 minuten off road door het berggebied van de Monte Nieddu komen we aan op onze parking. Na het aantrekken van de nodige beschermende kleding en veiligheidsmaterialen zoals een gordel, helm en een wetsuit zijn we klaar om van start te gaan.

Via een klein paadje dalen we af naar de Riu Pitrisconi die uitmond in de canyon die wij gaan exploreren vandaag. De canyon is inmiddels door onze gasten omgedoopt tot ‘fun canyon’ en niet voor niets. Na een korte veiligheidsinstructie van jouw gids, starten we de afdaling in de canyon door middel van glijden, zwemmen, abseilen, lopen, klimmen, klauteren en springen. De passages volgen elkaar snel op met als hoogtepunten een 23 meter hoge abseil, een serie sprongen tussen de 2-9 meter hoogte en een fantastische abseil in één van de mooiste poelen. Zorg dat je klaarbent en fit, zodat je optimaal kunt genieten van de vergezichten, de flora en fauna en natuurlijk voor onze uitnodiging om de hoge sprong te wagen. Laat je verrassen en de beloning na afloop met uitzicht op zee is zeker de moeite waard. Laat u verrassen…onwaarschijnlijk mooi!    De terugtocht (wandelen) duurt 45-60 minuten

Periode: eind juni – begin september
Prijs: € 65,00 per persoon. Inclusief transfer, all gear, guide(s)
Duur: 6 uur, 2,5-3,5 uur in de canyon.  Transfer: 50 minutes (25 min offroad)
Kleding: zwemkleding voor onder het wetsuit, gesloten sportschoenen die nat mogen worden (geen slippers, waterschoenen, of open Teva’s)
Canyoning schoenen te huur voor: € 5,- p.p.
Voor wie: in principe voor iedereen vanaf 8 jaar (afhankelijk of er een geschikte wetsuit is). Als je liever niet springt, dan kun je altijd met behulp van touwen abseilend naar beneden.

Caving-Speleologie

Ben je op zoek naar een speciaal en uniek avontuur, dan adviseren wij je stellig om mee te gaan met onze cavingtrip! Deze avontuur-lijke tocht leidt ons door een onaangetaste grot: Sa Conca e Locoli. Er zijn geen geprepareerde paden, geen gemaakte trappetjes of toeristische bootjes die ons rondleiden, maar we moet zelf onze weg vinden over de rotsen en door de waterpoeltjes. De unieke combinatie van klimmen, zwemmen en abseilen in een grot, gewapend met gordel, helm met hoofdlamp en een wetsuit, is een ‘once-in-a-lifetime-experience!’ Tijdens onze tocht komen we langs indrukwekkende formaties van druipsteen, mooie gordijnen van kalk en schitterende waterpartijen, in vele soorten en maten waar onze gidsen je graag iets meer over vertellen.

Periode: eind juni – begin september
Prijs: € 49,00 per persoon. Inclusief transfer, gear, guide(s)
Duur: 4 uur, +/- 2,5/ 3 uur in de grot. Transfer: 30 min, 15 min off road
Kleding: zwemkleding voor onder het wetsuit, gesloten sportschoenen die nat mogen worden (geen slippers, waterschoenen, of open Teva’s)
Canyoning schoenen te huur voor: € 5,- p.p.

Nightcaving

Is caving overdag niet genoeg avontuur of heb je gewoon geen tijd om overdag te gaan ? Geen punt. Ga Nightcaven. Uiteraard dezelfde grot, dezelfde route, hetzelfde verhaal, maar met een geheel andere beleving. De grot vinden in het donker, omkleden in het licht van je hoofdlampje, wilde dieren die zich in de nacht laten zien (hopelijk) en de trip eindigen onder de sterrenhemel rond 1 uur in de nacht. Gewoon echt geweldig…!

Avondtrip 21.00- 01.00

Voor meer info zie ook : Outdoor-Sardinië


Amfibie Treks Outdoor

Bekijk een van onze filmpjes.

ONLINE BOEKEN