Binnenlandexcursie

Tijdens de binnenlandexcursie maak je kennis met de mooie landschappen en een aantal bezienswaardigheden van Sardinië. Sardinië is een bijzonder eiland met een eigen cultuur en een eigen taal, het Sardijns. Het eiland is bijna net zo groot als Nederland, van noord naar zuid ongeveer 300 km en van oost naar west ongeveer 150 km. Sardinië heeft slechts 1,5 miljoen inwoners.

binnenlandexcursie amfibie-treks-vancanze-sardinieTijdens een populaire excursie in de provincie Nuoro gaan we onder andere naar het dorpje Irgoli, waar vele huizen beschilderd zijn met murales (muurschilderingen) gemaakt door Sardijnse kunstenaars. We zullen ook sporen zien van de prehistorische nuraghe cultuur. Dit mysterieuze volk heeft overal op het eiland verdedigingstorens (nuraghe genaamd) achtergelaten. De Tomba dei Giganti (reuzengraven) zijn vergelijkbaar met onze hunnebedden.

 

 

We wandelen door eikenbossen, vlaktes met schapen, geiten, koeien en paarden en we genieten van de uitzichten en de prachtige natuur. We lunchen op een speciale plek in een oerbos en een van de laatste stops is in het pittoreske dorp Orosei, waarvan men beweert dat ze hier het beste ijs van Italië maken.

Details Binnenlandexcursie

Start vanaf camping Amfibie Treks om ca. 9.00 uur en terug om ca. 17.30 uur
Voorbeeldroute: Camping – Irgoli – Tomba dei Giganti – Sa Ena e Tomes – Nuraghe di Ola – Domus de Jana Sas Concas – Kerk op de Monte Gonare – Orosei – Camping
Prijs: € 40,00 p.p.

ONLINE BOEKEN